Mad
28. oktober 2008

Julesalat med ost og glaserede valnødder

TID: 25 min.Små hapsere af julesalat med blåskimmelost og valnødder er en lækker klassiker. Da både ost og nødder har et højt indhold af fedt, er det
Af: Lone Kjær
https://imgix.femina.dk/media/c02043b16edb430da5ca9dbf1a18682f.jpg

TID: 25 min.
Små hapsere af julesalat med blåskimmelost og valnødder er en lækker klassiker. Da både ost og nødder har et højt indhold af fedt, er det en snack, som bør nydes, og kun sjældent.

25 g valnødder
1 spsk rørsukker
1 spsk honning
40 g blåskimmelost 50+, fx Den blå fåreost fra Thiese
1-2 julesalat
1 moden pære

1. Smelt rørsukker og honning på en slip-let-pande. Vend forsigtigt valnødderne rundt i karamellen, indtil de har opsuget den helt. Læg valnødderne på et stykke bagepapir, afkøl og knus dem groft med noget tungt.

2. Del salaten i blade, skær pærerne i små stykker og skær osten i små terninger. Servér salatbladene med pærer, ost og glaserede valnødder.

Energi pr. person 130 kcal. Fordelt på:
protein 11%
kulhydrat 40%
fedt 49%

Tip: Både valnødder og ost indeholder meget fedt, derfor bør de nydes i begrænsede mængder. Blåskimmelost kan fx erstattes af en velsmagende mager ost. Spørg hos din lokale ostehandler efter en god mager ost fra et af de små mejerier.

Læs mere om:

Læs også