Skønhed
10. maj 2012

Gode råd til selvbrunere

Prøv at sundere alternativ til at ligge og stege i solen. Der findes masser af gode selvbrunere, som er lette at påføre og giver dig en flot, naturlig farve - her er 5 gode råd...
Af: af Catharina ravn davidsen
https://imgix.femina.dk/media/77a4b17712c04370abec3c08eb7a4044.jpg

foto: shutterstock

Brun uden sol - selvbrunere

Hurra for selvbrunere, der kan gøre os brune uden at ligge og stege i solen. Og en kærlig tanke til udviklingen på området, der har givet os mange fine produkter, som gør os nøddebrune uden strejf af orange.

Det virksomme stof i selvbruner er sukkerstoffet dihydroxyacetone. Når det smøres på huden, bindes sukkerstoffet til hudens proteiner og huden skifter farve.

Selvbruner er ufarligt

Og det er ganske ufarligt. Indtil videre er der i hvert fald ingen undersøgelser, der beviser det modsatte.

Tværtimod har det vist sig, at selvbruner faktisk kan beskytte mod solens UV-stråler, siger SØNDAGs ekspert, dermatolog Annesofie Faurskou.

Effekten er dog ikke nok til at beskytte mod de skadelige stråler, så husk at bruge solcreme, selv om du er blevet brun med selvbrunerens hjælp.

Det er nemt at bruge selvbruner. Den kan bruges på hele kroppen og i løbet af et par timer har du en dejlig, brun glød. Der er bare lige nogle gode råd du bør følge, inden du går i gang, så får du det bedste resultat

Fem tips til at sikker solbrun hud med selvbruner

1. Start med at skrubbe huden godt for at opnå en jævn brun farve.

2. Gennemfugt huden med en god bodylotion, så der ikke er tørre pletter. Tørre pletter kan give en ujævn farve.

3. Fordel selvbruneren over hele kroppen, men en god idé er at gøre det i etaper. Start f.eks. med benene og sørg for, at cremen er smurt jævnt ud, inden du går videre til armene.

Det kan være en fordel at vælge en selvbruner med lidt farve i, så du lettere kan se, hvor du har fordelt cremen.
Husk at være særligt opmærksom på også at få fordelt selvbruneren ved hagepartiet, halsen, arm og knæhaser.

4. Lad farven tørre godt ind, inden du tager tøj på igen, så du ikke ødelægger den jævne farve. Ønsker du en mørkere farve, kan du gentage behandlingen flere gange, indtil du har opnået den ønskede farve.

5. Husk at vaske hænderne grundigt, så du ikke får gule håndflader.

Læs også