Skønhed
28. juli 2010

Hjælp til håret

Håret er en vigtig del af vores kvindelighed, så selvtilliden får et knæk, hvis håret begynder at falde af og blive tyndt og livløst. Lars Skjøth, der er specialist i hår- og hovedbundslidelser og ejer af »Hårklinikken« fortæller om problemet.
Af: af ILONA SUONPERÄ JACOBSEN
https://imgix.femina.dk/media/47f50dbee01f4b968751fa66d7d06caa.jpg

Foto: Shutterstock

Hårtab - hvad er normalt og unormalt?
Vi taber hår hver dag. Hvor meget afhænger af, hvor meget vi har, og af hårets levetid og vækst. Hårtab er kun et problem, hvis der ikke vokser nyt ud, og hvis det samtidig syner af mindre og mister sin glans.

Hvor almindeligt er hårtab hos kvinder?
I procenter rammes lige så mange kvinder som mænd, men kvinders hårtab bagatelliseres, måske fordi kvinder taber håret anderledes og mere sporadisk end mænd.

Det kan opleves i alle aldre, og omkring hver anden kvinde vil komme ud for det.

Hvad skyldes det?
Hvis det ikke er arveligt betinget, kan hårtab og forringet hårkvalitet hænge sammen med kost og livsstil f.eks. stress.

Det kan skyldes hormonelle ændringer i forbindelse med graviditet eller overgangsalder, sygdomme eller bivirkninger fra medicin. Meget hår mishandles også af stylingprodukter, farvning, glattejern og føntørring.

Kan man selv forhindre det?
Giv håret en pause. Find en frisure, som kræver mindre styling og mindre føntørring og få striber i håret, hvis farve ikke kan undværes.

Skyl håret med iskoldt vand efter vask, brug kold føntørring og massér hovedbunden dagligt. Undgå for skrappe slankekure, og sørg for at spise groft og grønt og drikke en-to liter vand dagligt.

Kan hårtab behandles?
På »Hårklinikken« stilles diagnosen ud fra klientens livsstil samt hårets og hovedbundens situation. Da stress og kostvaner har stor betydning, vil klienten ofte blive anbefalet at justere her.

Behandlingen foregår hjemme, hvor klienten påfører sin hovedbund en individuelt tilpasset plantebaseret ekstrakt. Formålet er at slippe af med skællidelser som svamp og eksem og skabe optimale betingelser for, at håret igen kan vokse normalt og genvinde sin kvalitet.

Lars Skjøth er cand.brom. (levnedsmiddelvidenskab) og daglig leder og ejer af »Hårklinikken«, der har 9 klinikker i Danmark, Europa og USA. Her behandles hårtab og sygdomme i hår og hovedbund hos både kvinder og mænd. Læs mere på www.hårklinikken.dk .

Læs også