Brød og bagværk
18. februar 2013

Bag selv knækbrød med masser af kerner

Opskrift: Hjemmelavede, sprøde knækbrød er fantastiske at have til en sund og nem morgenmad - prøv disse grove knækbrød med masser af kerner
Af: Louise Dandanell Ørsted
Bag selv knækbrød med masser af kerner

foto: Bjørn Jakobsen

Knækbrød kender vi nok bedst som nogle skarptskårne, firkantede stykker fra Wasa, der er utroligt luftlige og sprøde.

Hjemmelavede knækbrød kommer ikke til at indeholde nær så meget luft. Men så er der jo også meget mere plads til smag! Og det er netop derfor, du skal bage dine egne knækbrød. Fordi hjemmelavede knækbrød bare smager af mere.

Og så er det faktisk også ret nemt at bage sine egne knækbrød. Her får du en skøn opskrift på hjemmelavet knækbrød med masser af sunde frø og kerner.

Sprøde knækbrød med frø og kerner

Tid: Ca. 1 time inkl. bagning
16-20 stykker knækbrød

Det skal du bruge
1 dl havregryn
2 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
3½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk salt
2 dl vand
1 dl olie

LÆS MERE: Morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Start dagen godt med hjemmelavet knækbrød og lækker skyr med rabarberkompot. Find opskriften på Skyr med rabarberkompot og hjemmelavet knas her

Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.

Bland de tørrede ingredienser i en skål og rør vand og olie i. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir. Brug evt. en våd skraber til at brede den ud med. Markér med en kniv, hvor store stykkerne af knækbrød skal være.

Bag dine knækbrød i ca. 20 min., til de er lysebrune. Afkøl de færdigbagte knækbrød på en rist og opbevar dem i en kagedåse, til de skal spises.

Hjemmelavet knækbrød smager skønt med koldt smør, friskost eller helt klassisk med hønsesalat. Hjemmelavet knækbrød kan selvfølgelig også nydes, som de er.

Tip: Skærer du dine knækbrød ud i tynde "pinde", er de ideelle som sunde snacks.

LÆS MERE: Vild med at bage? Bag dit eget surdejsrugbrød med masser af kerner og smag den store forskel. Se opskriften her

Læs også