Skønhed
2. februar 2012

Sådan skal din vinter-makeup se ud

Sådan lægger du makeup, der får dig til at stråle om vinteren. Her giver formand for Dansk Kosmetolog Forening, Diana Sommer, gode tips til øjenskygge, bryn, vipper, læber og blush.
Af: af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media
https://imgix.femina.dk/media/5a32941af67a4e9b8ca57e06949f0509.jpg

Foto: All Over Press

Synes du også, at vinteren byder på lidt for meget regnsjask og kolde temperaturer? Det hjælper altid på humøret, når make-uppen sidder, som den skal.

Formand for Dansk Kosmetolog Forening og indehaver af klinikken B'licious, Diana Sommer, giver dig her gode råd, der fortæller dig præcist, hvordan du får sminken til at stråle i vintermørket.

Neglelak

Lige nu er det rigtig hot med metalliske nuancer på neglene. Også magnetisk neglelak er stort i øjeblikket. Det er neglelakker, der indeholder bittesmå stykker af metal. Når du er færdig med at lægge lakken kan du holde en magnet hen over, og så vil stykkerne forme et mønster, der giver din lakering et ekstra touch.

Generelt er alt med neglene hot lige i tiden, og du skal ikke være bange for at bruge farver. Trenden er gået helt væk fra den franske lakering, og der bliver i stedet sat fokus på pangfarverne og de knaldrøde negle, som bliver til en del af dit outfit.

Tiden dikterer altså både velplejede negle, og at de er lakeret med en fræk farve.

Bryn

Moden fokuserer i øjeblikket ikke så meget på dine øjenbryn. Derfor skal du blot være obs på ikke at ændre deres facon mere end, der er passende. Brynene skal have en form, der passer både til dit ansigt og til dine øjne. De skal være et par toner mørkere end hårfarven, og helst ikke for mørke, for det er vigtigt, at de er afdæmpede og passer til dit ansigt.

Hvis du holder dig indenfor de rammer, så får du den bedste form og undgår det forbavsede look. Generelt skal du afholde dig fra permanente løsninger, når det gælder dine bryn, og i stedet tegne dem op med en blyant efter smag og behag.

Øjenskygge

Der gælder følgende regel med hensyn til din make-up: Enten skal der være fuld knald på læberne og mere afdæmpet på øjnene eller også skal det være omvendt. Du kan ikke vælge begge dele. Moden har i øjeblikket fokus på læberne, og derfor er det altså på øjen make-uppen, at du skal spare.

Fremhæv blot globelinjen en anelse og brug en kraftig eyeliner. Smokey eyes er også stadig in, og du behøver ikke kun at bruge sort til denne effekt, men du kan sagtens variere med aubergine-grøn, brunlige eller grålige nuancer.

Læbestift

Den røde læbestift er ganske enkelt tilbage, og modeverdenens podier har været spækket med modeller, der alle bar de knaldrøde læber. Du kan måske synes, at det ser for voldsomt ud til dig, men røde læber passer til alle.

Det handler blot om, at du finder lige nøjagtig den farve, som passer til din teint. Hvis du ikke er helt så modig, kan du bruge en lipgloss, der ikke er så kraftig i farven.

Øjenvipper

Der er i øjeblikket også stor fokus på øjenvipperne. Blandt andet er der kommet vippeserum på markedet, der kan få vipperne til at vokse, hvis du bruger det hver dag i 30 dage, og derefter en to-tre gange om ugen.

Det virker næsten som vippe-extensions, og det er flot, hvis du bagefter får farvet dine nyerhvervede, lange vipper hos en professionel.

Blush

Det giver altid en ekstra finish at bruge blush til at fuldende din make-up. Her handler det om at tone den godt ud, så du undgår at få fartstriber på kinderne. Det er vigtigt, at din blush aldrig kommer for langt op, for det forstyrrer helhedsindtrykket.

Hvis du bærer en øjen make-up og samtidig har brugt et produkt på læberne, så skaber det en god balance, at du samtidig bruger blushen, når den er lagt på dine kindben.

Læs også