Derfor skal du spise pangfarvet frugt og grønt
Foto Panthermedia
Den dybrøde rødbede og den knaldorange gulerod er ikke bare pangfarvede grøntsager, der er smukke for vores øje. De er sammen med en lang række andre pangfarvede grøntsager som græskar, spinat, grønkål, mærke bær naturens kilde til masser af antioxidanter vores celler. Så spiser du rigeligt af de pangfarvede grøntsager kan du ikke undgå at se resultater i form af mere glød i huden og mere energi i en travl hverdag.
LÆS MERE: Få Camilla Plums guide til hvordan du vælger de bedste grøntsager
De kan også holde kræften fra døren
De pangfarvede grøntsager har også en gavnlig virkning i kampen om at holde kræften for døren, forklarer kostekspert og diætist Birgitte Escherich, der også er direktør og medejer i Kostkompagniet.
- Helt generelt kan man sige, at grøntsager med meget klare farver som eksempelvis gulerødder og rødbeder indeholder en masse antioxidanter, der gør, at de er stærkt kræftforebyggende. Antioxidanterne er simpelthen med til at holde vores celler friske, siger hun.
LÆS MERE: Få fem tips til hvordan du får spist mere grønt
Jo flere farver jo bedre
- Og det er ikke kun hos de to typer af rodfrugter, det gør sig gældende. Jo flere farver, der er i alle dine grøntsager, jo bedre er du dækket ind. De kraftige farver er nemlig et udtryk for, at planten har et godt immunforsvar, og det er noget, vi mennesker i høj grad kan drage nytte af, siger hun.