Roastbeef med æbleremoulade og peberrod
TID: Ca. 30 min. + stegetid
Du kan vælge enten selv at stege en roastbeef (det er billigere, og du har kød til mange dage) eller købe det skiveskåret hos slagteren. Æbleremouladen er friskt og appetitligt tilbehør.
1 spsk raps- eller
olivenolie
1 roastbeef ca. 750 g
(ca. 200 g anvendes til 4 personer, resten gemmes)
Salt og peber
Remoulade:
1 dl syrnet fløde 9%
1 spsk let mayonnaise
1-2 tsk stødt karry
2 æbler
1 lille rødløg
10 cornichoner, 50 g
4 tykke skiver rugbrød
a 75 g
1 salathoved
2 spsk friskrevet peberrod
1. Tænd ovnen på 150 grader.
2. Varm olien i en stegegryde og brun roastbeefen godt på alle sider.
3. Læg roastbeefen i et ovnfast fad, krydr med salt og peber og stik et stegetermometer ned i midten af kødet. Indstil termometeret til ca. 55 grader, så bliver roastbeefen rød i midten. Sæt fadet i ovnen og steg, indtil kødet har den rette temperatur - det tager 45-60 min. Tag stegen ud og lad den køle af, før den skæres i skiver.
4. Rør den syrnede fløde med mayonnaise og smag til med karry, salt og peber.
5. Halvér æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i små terninger.
6. Hak løget og hak cornichonerne fint. Vend den syrnede flødeblanding med æble, rødløg og cornichoner.
7. Skyl salaten og anret den på rugbrød. Top med roastbeef i skiver, æbleremoulade og friskrevet peberrod.
TIP: Steg kødet dagen før, så det kan nå at køle godt af. Del evt. stegen og frys halvdelen til en anden dag.
Energi pr. person: 390 kcal. Fordelt på: protein 20%, kulhydrat 68%, fedt 12%