Mad
22. november 2012

Rødbedesalat med linser og feta

Opskrift: Rødbeder er smukke og har en dejlig smag af vinter - prøv dem her rå og i selskab med linser i en mættende og sund salat
Af: Gitte Heidi Rasmussen
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/11/47/madsag/salat3-612x325.jpg

foto: Bjørn Jakobsen

Rødbedesalat med linser og feta (Tid: 30 min.)

Ingredienser
100 g grønne linser
300 g rødbede
1 spsk rødvinseddike
1 tsk dijonsennep
1 spsk olivenolie
Salt, peber
1 porre
1 rødløg
Persille
100 g feta/salattern
100 g groft brød

LÆS MERE: Prøv flere grove, mættende og velsmagende salater - SØNDAG har samlet de 3 bedste, se dem her

Fremgangsmåde
1. Skyl linserne grundigt i koldt vand og kog dem møre i letsaltet vand.

2. Vend rødbede skåret i tynde skiver og linserne i en marinade af eddike, sennep og olivenolie. Krydr med salt og peber.

3. Bland fintsnittet porre, rødløg i tynde skiver samt hakket persille i salaten.

4. Bræk osten i mindre stykker og fordel den over salaten, der serveres med brød.

Energi pr. person: 609 kcal.
Fordelt på: protein 21%,
kulhydrat 50%, fedt 29%

LÆS MERE: Linser fås i mange farver og afskygninger, og kan bruges i meget forskelligt mad - prøv for eksempel disse sunde gulerodsboller med linser.

Læs mere om:

Læs også