Ovnstegt kylling med rodfrugter
foto: Bjørn Jakobsen
Ovnstegt kylling med rodfrugter
Tid: 25 min. + stegetid: 1½ time
1 kylling, 3 retter
1 kylling, 3 måltider DAG 1: AFTENOvnstegt kylling med rodfrugter DAG 2: FROKOST
Kyllingesandwich DAG 2: AFTEN
Kyllingesuppe
Ovnstegt kylling - det skal du bruge:
1 økologisk kylling
ca. 1,8 kg fra Rose Poultry
3 spsk rapsolie
1 fed hvidløg
Salt, peber
8 rodfrugter, evt. rødbeder, pastinakker, gulerødder
3 spsk olivenolie
1 spsk flydende honning
Frisk rosmarin
Dressing
(også til næste dag):
3 forårsløg
3 dl mayonnaise
1 dl creme fraiche
2 spsk dijonsennep
1-2 fed hvidløg
Ovnstegt kylling - sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Dup kyllingen tør med køkkenrulle og gnid den ind i rapsolie, presset hvidløg, salt og peber. Sæt den i ovnen og steg den i 1½ time.
Skræl rodfrugterne og skær dem i grove lange stænger.
TIP OM OVNSTEGT KYLLING
Skær brystet fra kyllingen og pil resten af kødet af skroget. Det er faktisk nemmest, mens kyllingen stadig er lun.
Sæt kødet og skroget i køleskabet til næste dag.
Vend med olivenolie, honning, hakket rosmarin, salt og peber og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Bag i ovnen de sidste 20-25 min. af kyllingens stegetid.
Rør mayonnaise, creme fraiche og sennep sammen med presset hvidløg, smag til med salt og peber.
Rens forårsløgene, hak dem fint og rør dem i dressingen.
Skær lårene fra din ovnstegt kylling, læg dem i et fad og grill dem i ovnen i 3-5 min. sammen med rodfrugterne.
Servér 2 dl dressing til kyllingelårene og de sprøde grøntsager.
TIP: Ovnstegt kylling er for alle - prøv også at server ovnstegt kylling for dine børn!