Hjemmelavede chokoladetarteletter
Foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift på skønne chokoladetarteletter
Tid:
20 min. + Hvile- og bagetid
Ingredienser:
120 g smør
90 g flormelis
1 spsk kakaopulver
1 æg
20 g mandelmel
280 g mel
CHOKOLADECREME:
200 g mørk
chokolade
2 dl piskefløde
50 g smør
TIL SERVERING:
2 dl piskefløde til skum
150 g hindbær
til pynt
Fremgangsmåde:
Pisk blødt smør med sigtet flormelis og kakao.
Tilsæt æg og mandelmel. Drys melet i, lidt ad gangen, og saml dejen.
Pak den ind i husholdningsfilm og lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 180 grader.
Rul dejen ud, smør ikke tærteformene, men beklæd 6 små forme, diam. 11-15 cm, med dej. Skær kanterne fra, og bag tærterne i ovnen i 20 min. Afkøl på en rist.
Hak chokoladen fint.
Varm 2 dl fløde op, uden at den koger. Tag af varmen og smelt chokoladen i den varme fløde. Rør forsigtigt, til chokoladen smelter, og tilsæt smørret.
Rør, til chokoladecremen bliver blank.
Fordel cremen i tærterne og sæt dem i køleskabet i min. 2 timer.
Tag tarteletterne ud af køleskabet ½ time inden servering med friske hindbær og flødeskum.
TIP:Bag tærtebundene i god tid - de kan sagtens holde sig i køleskabet i et par dage. Chokoladen kan krakelere lidt, men det ændrer ikke på smagen.