Brød og bagværk
11. marts 2010Earl Grey kage
Tip: Kagen kan holde sig frisk i flere dage i en lukket plastpose eller tætsluttende kagedåse.
Af: Louise Dandanell Ørsted
Tid: 25 min. + bagning
250 g tørret frugt fx rosiner, figner, abrikoser
150 g smør
175 g lyst rørsukker
2½ dl brygget Earl Grey te
200 g mel
1 tsk bagepulver
Skal og saft af 1 citron
1 æg
75 g valnødder
Topping:
5 spsk sukker
Hak de tørrede frugter til mos i en blender.
Prøv også:
Nøddekager med bitter chokolade
Grove chokoladeboller
Varm smør, sukker, te og tørret frugt i en gryde og lad det simre i 5 minutter.
Køl det af. Sigt mel og bagepulver i teblandingen og rør citron, æg og valnødder i.
Hæld dejen i en smurt rugbrødsform (1½-2 l) og bag kagen ved 180 grader i 1-1¼ time.