Hjemmelavet hindbærroulade
Foto: Bjørn Jakobsen
Det tager cirka 15 min. + hviletid: 30 min. at bage hindbærroulade
Hindbærroulade
10 personer
Dette skal du bruge
Bund
3 æg 120 g sukker
2 spsk sødmælk
Skal af øko-appelsin
Korn fra 1 vaniljestang
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Fyld og drys
3 spsk sukker
2 spsk frysetørrede hindbær
Ca. 150 g hindbærsyltetøj
LÆS OGSÅ: En ægte klassiker er hindbærsnitten - få opskriften her Mette Blomsterbergs hindbærsnitter her
Sådan gør du
Pisk æg og sukker hvidt, tilsæt mælk, fintrevet appelsinskal og vaniljekorn. Bland mel og bage- pulver, og vend det i æggesnapsen. Bred dejen ud, ca. 25 x 35 cm, på en bageplade med bagepapir og bag bunden midt i en 225 grader varm ovn i 5 min. Drys sukker og knust frysetørret hindbær på den nybagte bund, læg et stykke bagepapir i samme størrelse som bunden over, og vend den ud på papiret, smør hindbærsyltetøj på i et jævnt lag og rul den sammen, mens den er lun, til en tæt rulle i bagepapir, på den led, hvor rouladen bliver tykkest. Sprækker bunden lidt, kan det dækkes med sukker. Lad den hvile mindst 30 min., drys evt. mere sukker på og skær den i 2½ cm tykke skiver.