Skønhed
20. oktober 2014

Førstehjælp til dit hår: 8 tips til at undgå trist vinterhår

Vinterens kulde kan hård ved håret, men der er ingen grund til at give op. Her er otte gode råd til, hvordan du styrker dit hår inden vinteren
Af: af Tina Gustavsson, oversat af Marianne Arnvig, redigeret
frisurer

af: Webredaktionen, foto: Panthermedia

Du har været igennem en bragende sommer, og nu venter den barske kulde forude. Hvis dit hår skal kunne klare vinterens strabadser, er det nu, der skal sættes ind med ekstra nærende pleje til lokkerne.

Vi har samlet otte tips, der gør dit hår klar til vinteren.

Du finder et stort udvalg af hårprodukter til gode priser her >>

1. Korrekt vask

En kvalitetsshampoo beskytter og gennemfugter dit hår bedre end de billige alternativer. Spørg gerne din frisør om hjælp til at finde det bedst egnede produkt til netop dit hår. Dit hår skal vaskes to gange, før stylingprodukterne er vasket ordentligt ud.

2. Afslut blødt

Spring ikke balsam over. Shampoo åbner små sprækker i hårstråene, balsam lukker dem igen. Balsam gør overfladen glat, så håret genvinder sin glans og blødhed. Håret beskyttes, og man hindrer det i at spalte og blive ødelagt. Afslut en gang om ugen med en hårmaske og giv en mere dybdegående behandling.

Spalter dit hår, og er det slattent, kruset eller glansløst? Her kan du få gode råd til at pleje netop din type hår

3. Giv ekstra omsorg

Fordel en lille mængde alkoholfri hårolie i dit nyvaskede, håndklædetørre hår. Tørretiden forkortes, og der slides dermed mindre på håret. Det bliver også lettere at rede det lange hår ud.

4. Brug en god børste

Sats på en god hårdbørste, som skånsomt kan rede håret ud. En børste med vildsvinebørster mindsker statisk elektricitet og fordeler dit naturlige fedt fra hovedbunden, hvilket er ren og skær gratis pleje!

5. Opfrisk

Vask ikke håret mere end nødvendigt. Det slider og udtørrer. En tørshampoo kan hjælpe dig til at klare endnu en dag eller to uden hårvask.

Mangler dit hår fylde? Læs Gun-Britts guide til volumen i håret

6. Beskyt mod varmen

Et varmebeskyttende hårprodukt er for hårstråene, hvad grydelapper er for hænderne. Anvend produktet jævnt fordelt i dit håndklædetørrede hår, inden du føntørrer, krøller eller glatter.

7. Style blidt

Brug stylingprodukter, der ikke udtørrer håret. Gå efter dem uden eller med meget lidt alkohol.

8. Mist ikke farven

Hvad enten du har valgt at være grå eller en anden farve, så har det fantastisk effekt, hvis du med en hjemme-toning kvikker nuancen op mellem dine frisørbesøg.

Har du gråt hår? Her får du tre gode fifs til at gøre dit grå hår smukt

Læs også