Ribbenssteg til med surt
foto: Bjørn Jakobsen
Ribbenssteg hører til blandt pålægget på et rigtigt frokostbord. Sådan er det bare.
Til julefrokosten er det nemt nok at servere ribbenssteg, for der kan du servere resterne fra julemiddagen. Men til påskefrokosten har du nok ikke en stegt ribbenssteg liggende klar. Her får du derfor en nem opskrift på ribbenssteg med frisk agurkesalat til.
Ribbenssteg med surt
Tid: 25 min. Ovntid: ca. 2 timer
6 pers.
Det skal du bruge til ribbenssteg med surt
900 g ribbenssteg
2 spsk groft salt
Stærk grov sennep
Rugbrød
AGURKESALAT:
1 agurk
2 spsk groft salt
2 dl lager æbleeddike
1 dl vand
80 g sukker
5 sorte peberkorn
2 laurbærblade
LÆS MERE: Lav den perfekte påskefrokost. Få de 7 lækreste opskrifter til påskefrokosten, her
Sådan laver du ribbenssteg med surt
Tænd ovnen på 220 grader.
Rids sværen på din ribbenssteg med en skarp kniv. Drys med salt og steg den midt i ovnen i 15 min. Dæmp varmen til 180 grader, og steg videre i 1 time og 45 min., til din ribbenssteg er gennemstegt - tjek med en spids kniv, at kødsaften er helt klar.
Agurkesalat: Vask agurken og skær den i tynde skiver. Læg dem i et dørslag, drys med salt og lad dem trække i 20 min. Skyl agurkeskiverne i koldt vand og dup dem helt tørre i et viskestykke.
Kog eddike og vand op med sukker, peber, og laurbærblade. Lad lagen koge, til sukkeret er opløst, afkøl let, og hæld over agurkeskiverne.
Servér skiver af ribbenssteg sammen med rugbrød, sennep og agurkesalat.