Mad
18. december 2010

Pizza med kartoffel, svampe, pesto og artiskokker

Når jeg vil være rigtig populær i familien, bager jeg pizza! Og rigeligt, for der må gerne ryge et par stykker i fryseren til en senere lejlighed. Normalt forbinder man ikke pizza med sund mad, men her får du en sundere variant. Frisk mozzarella smager skønt på pizza, og faktisk er det også billigere end revet mozzarella, hvis du køber de mindre kendte mærker.
Af: Gitte Heidi Rasmussen
https://imgix.femina.dk/media/aa4b6786fd1f49d3a105d6c21b2cdbe6.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Tid: 10 min. + hævning 8-12 timer i køleskab + bagning 8-12 min.

10 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
1 knsp sukker
100 g fuldkornsdurummel
Ca. 250 g italiensk hvedemel

1. Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, sukker og de to slags mel lidt ad gangen.

2. Ælt dejen godt igennem, læg den i en skål, dæk med plastfolie og sæt den i køleskabet i 8-12 timer.

3. Tænd ovnen på 250 grader traditionel varme. Læg evt. en pizzasten på en bageplade og sæt den nederst i ovnen.

4. Slå dejen ned og rul den ud til to store pizzabunde.

Fyld:

300 g skrubbet kartoffel
Salt, peber
2 poser frisk mozzarella, 125 g
150 g friske svampe
150 g grillede artiskokker
25 g grøn pesto

1. Skær kartoflen i tynde skiver, der fordeles på pizzabunden. Krydr med salt og peber.

2. Skær osten i tynde skiver og læg dem oven på kartoflerne.

3. Fordel svampe og artiskokker ovenpå og dryp med pesto.

4. Bag pizzaen i ovnen 10-12 min., til bunden og kartoflerne er gyldne og sprøde.

Energi pr. person: 629 kcal. Fordelt på: protein 15%, kulhydrat 55% fedt 30%

Læs også