Pizza med kartoffel, svampe, pesto og artiskokker
Foto: Bjørn Jakobsen
Til 1 stor aflang pizza eller to runde
Prøv også:
Pizza med spinat og parmanskinke Pizza med kartofler og squash Pizza Capricciosa Pizza med røget laks, creme fraiche og lakserogn Fransk flammenkuchen-pizzaPizzadej:
Tid: 10 min. + hævning 8-12 timer i køleskab + bagning 8-12 min.
10 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
1 knsp sukker
100 g fuldkornsdurummel
Ca. 250 g italiensk hvedemel
1. Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, sukker og de to slags mel lidt ad gangen.
2. Ælt dejen godt igennem, læg den i en skål, dæk med plastfolie og sæt den i køleskabet i 8-12 timer.
3. Tænd ovnen på 250 grader traditionel varme. Læg evt. en pizzasten på en bageplade og sæt den nederst i ovnen.
4. Slå dejen ned og rul den ud til to store pizzabunde.
Fyld:
300 g skrubbet kartoffel
Salt, peber
2 poser frisk mozzarella, 125 g
150 g friske svampe
150 g grillede artiskokker
25 g grøn pesto
1. Skær kartoflen i tynde skiver, der fordeles på pizzabunden. Krydr med salt og peber.
2. Skær osten i tynde skiver og læg dem oven på kartoflerne.
3. Fordel svampe og artiskokker ovenpå og dryp med pesto.
4. Bag pizzaen i ovnen 10-12 min., til bunden og kartoflerne er gyldne og sprøde.
Energi pr. person: 629 kcal. Fordelt på: protein 15%, kulhydrat 55% fedt 30%