Mad
14. marts 2011

Kyllingesuppe

Tag en stor kylling, vær lidt kreativ – og en, to, tre har du to middage og en frokost til to personer! SØNDAGs Julie Hey tryller her med en stor økologisk kylling og får lækker mad til to-tre dage
Af: Julie Hey
https://imgix.femina.dk/media/97931c9f2aaa425aa1222b8628f61c34_0.jpg

foto: Bjørn Jakobsen

Kyllingesuppe
Tid: 40 min.

Det skal du bruge til kyllingesuppe:

1 kylling, 3 retter

1 kylling, 3 måltider

DAG 1: AFTEN
Ovnstegt kylling med rodfrugter

DAG 2: FROKOST
Kyllingesandwich

DAG 2: AFTEN
Kyllingesuppe

Kyllingeskroget
Resten af kyllingekødet
2 spsk smør
1 lille løg
3 rodfrugter,
evt. 2 gulerødder,
1 pastinak
2 dl piskefløde
Kogte suppehorn, evt. fra dagen før

Kyllingesuppe - sådan gør du:

Hak kyllingeskroget i mindre stykker, kom det i en gryde og steg det med 1 spsk smør i et par min.

Pil løget og skær det i kvarte.

Skræl gulerødderne og skær den ene i grove stykker og hak den anden i små terninger.

Dæk kyllingeskroget med vand og tilsæt løg og de grove gulerodsstykker og kog under låg i ca. 30 min.

Skræl pastinakken og skær den i små terninger.

Rist pastinak- og gulerodsterninger gyldne i 1 spsk smør på panden i ca. 5 min. ved middel varme.

Si suppen, vask gryden af og hæld suppen tilbage i den.

Kog suppen ind til ca. 4 dl, tilsæt fløde og kog den yderligere ind.

Tilsæt kyllingekød og pasta, og kog suppen op.

Hæld suppen i skåle, fordel kyllingekødet i hver skål og pynt med pastinak- og gulerodstern.

TIP: Kyllingesuppe er dejligt om vinteren - prøv selv!

Læs også