Mad
26. februar 2016Muffins med æble og hasselnødder
Smagen af æble og hasselnødder klæder hinanden perfekt i denne opskrift på muffins. God bagelyst
Af: Af Camilla Zarah Lawes
Foto Betina Hastoft
Portionen giver cirka 12 muffins
Ingredienser til muffins med æble og hasselnødder
300 g hvedemel
3 tsk bagepulver
110 g rørsukker
1 æg
2½ dl piskefløde
1 dl mælk
¾ dl solsikkeolie
2 spsk honning
1 vaniljestang
2 røde æbler
50 g hasselnødder
12 papirmuffinforme
Drys
2 spsk perlesukker
Sådan laver du muffins med æble og hasselnødder
Bland mel, bagepulver, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen. Stil til side.
Pisk æg med fløde og mælk, tilsæt olie og honning. Rør de to blandinger sammen.
Skræl det ene æble og skær det i terningerne.
Hak nødder, og kom dem og æbleterningerne i dejen.
Fordel dejen i smurte forme, skær det andet æble i små både og læg 6 stykker på hver muffin.
Drys med perlesukker og bag kagerne i en 175 grader varm ovn i 16-20 min.