Stil
26. februar 2016

Årets frønyheder

Foråret er lige om hjørnet og er dermed også den tid, hvor der skal købes nye frø til både drivhuset, køkkenhaven og bedene. Vi giver her nogle ekspempler på årets frønyheder.
Af: af Susie Helsing Nielsen
Årets frønyheder

Årets frønyheder

Fryden ved at se det grønne pible op i køkkenhave og blomsterbed er næsten ubeskrivelig. Ikke mindst, når man selv har gjort forarbejdet med at så frøene. Og spændingen bliver ikke mindre, når man prøver noget helt nyt. De fleste, der holder af at så, har oplevet glæden ved at lykkes med nye grøntsager og blomster. Man bliver så begejstret for dem, at de skal med år efter år, og samtidig tør man gå i kast med årets frønyheder gang på gang.

Her kan du se spændende frønyheder fra tidligere år

Køb på nettet

Mange frøfirmaerne sender årets frønyheder ud i butikkerne - udbyder kun deres frø til salg på nettet, så har man mod på det, er der rigtig meget nyt at finde både på danske og udenlandske hjemmesider. Men vil man hellere stå og kigge på frøposerne ude i butikkerne, er der absolut også rig mulighed for det. Vi har valgt at se på en lille håndfuld frønyheder - både dem der kan spises og dem, der fryder øjet.

Sådan får du din egen salatbar i haven

Tips

* Tomater kan forspires fra marts.
* Agurker forspires fra april.
* Dyrk blomster, der tiltrækker nytteinsekter, for at holde skadedyrene væk.
* Spinat er bl.a. fuld af jern og forskellige vitaminer

Læs også