Kokosdrøm med creme og bær
Opskriften er til ca. 8 pers.
Ingredienser:
Dej :
100 g kokos
4 æg
1 tsk salt
200 g sukker
125 g mel
2 tsk bagepulver
Creme :
2½ dl piskefløde
250 g mascarpone
2 spsk vaniljesukker
Skal af ½ økocitron
2 spsk. flormelis
Pynt :
500 g blandede bær
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader.
Rist kokossen lysebrun på en tør pande, – pas på, det går hurtigt.
Hæld den ud på en tallerken og afkøl.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk hviderne stive med salt og halvdelen af sukkeret.
LÆS OGSÅ: Mandelkager med jordbær og lakrids
Pisk æggeblommerne sammen med resten af sukkeret, til det bliver lysegult.
Sigt mel og bagepulveri og rør kokossen i.
Vend hviderne i dejen lidt ad gangen, og hæld den i en springform eller firkantet form, ca. 18 x 25 cm. Bag kagen i ca. 20 min.
Pisk fløden til skum. Rør mascarpone og flormelis sammen og smag til med vanilje og citronskal.
Vend flødeskummet i cremen.
Del kagen på tværs til tre bunde og fordel creme og bær mellem og ovenpå som en lagkage.
Bag evt. kagen dagen før, og læg den sammen, lige før gæsterne kommer.