Dadelbrownie med nødder
Foto: Betina Hastoft
Opskriften giver 16 STK.
TID: 20 MIN. + BAGETID: 40 MIN.
Ingredienser:
500 g saftige dadler uden sten
150 g hasselnødder
50 g mørk chokolade
4 æg
1 appelsin
Kornene fra ½ vaniljestang
½ dl kakao
25 g kokosolie
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Findel dadler og hasselnødder i en foodprocessor.
3. Hak chokoladen groft, riv skallen fra appelsinen og pres saften ud. Kom chokolade og appelsinsaft og -skal i foodprocessoren sammen med æg, vaniljekorn, kakao og kokosolie. Kør til det hele er godt blandet og kom dejen i en lille smurt bradepande på ca. 18 x 25 cm.
4. Bag kagen i ca. 40 min. og mærk efter med et træspyd, om den er bagt. Så længe der sidder dej på spyddet, er kagen ikke færdigbagt.
5. Lad kagen afkøle på en bagerist, skær den i små stykker og server.
Energi pr. stk.: 217 kcal.
Fordelt på: protein 8%,
kulhydrat 52%, fedt 40%