Mad
18. september 2013

Red velvet cupcakes med mascarpone-icing

Cupcaken Red velvet får sin røde farve fra rødbede. Rødbede i en kage lyder måske mærkeligt, men det fungerer faktisk rigtig godt. En rigtig cupcakes skal selvfølgelig toppes med en lækker icing. Disse red velvet cupcakes toppes med en skøn mascarpone-icing
Af: Gitte Heidi Rasmussen
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/09/38/red-velvet-cupckaes-med-mascarpone-icing/red-velvet-cupcakes-prim.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Tid: 45 min.
16 stk.

Red velvet cupcakes
250 g kogt eller bagt rødbede
200 g smør
275 g sukker
½ stang vanilje
2 æg
275 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 spsk kakao
1 spsk rød frugtfarve, kan udelades
2 dl kærnemælk
Evt. frysetørrede bær

LÆS OGSÅ: Prøv også disse lækre og saftige blåbærmuffins

Icing
250 g mascarpone eller flødeost naturel, f.eks. Buko eller Philadelphia
75 g flormelis
1 dl piskefløde
Evt. lidt rødbedesaft

Er du helt tosset med rødbede? Få opskriften på en lækker rødbedesuppe her

Sådan gør du
Findel rødbede i en multihakker eller foodprocessor. Rør smør, sukker og korn fra vaniljestangen blødt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen, og rør mindst 2 min. for hvert æg. Rør rødbede i massen. Sigt hvedemel, bagepulver, natron og kakao i dejen og rør den sammen med frugtfarve og kærnemælk.

Fordel dejen i 16 muffinforme (smurte eller beklædt med papirform). Bag dine red velvet cupcakes ca. 25 min. ved 200 grader og afkøl på rist.

Pisk mascarpone, flormelis og piskefløde til en luftig creme. Kom halvdelen af cremen i en sprøjtepose med tylle og tryk den flad, så cremen flades ud i kanten af posen. Rør resten af cremen med lidt rødbedesaft, kom den i sprøjteposen og dekorér dine cupcakes, så de ligner roser. Drys evt. med frysetørrede bær.

Opbevar koldt red velvet cupcakes indtil servering.

Server to slags cupcakes for veninderne. Her får du en opskrift på espresso cupcakes

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også