Red velvet cupcakes med mascarpone-icing
Foto: Bjørn Jakobsen
Tid: 45 min.
16 stk.
Red velvet cupcakes
250 g kogt eller bagt rødbede
200 g smør
275 g sukker
½ stang vanilje
2 æg
275 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 spsk kakao
1 spsk rød frugtfarve, kan udelades
2 dl kærnemælk
Evt. frysetørrede bær
Icing
250 g mascarpone eller flødeost naturel, f.eks. Buko eller Philadelphia
75 g flormelis
1 dl piskefløde
Evt. lidt rødbedesaft
Er du helt tosset med rødbede? Få opskriften på en lækker rødbedesuppe her
Sådan gør du
Findel rødbede i en multihakker eller foodprocessor. Rør smør, sukker og korn fra vaniljestangen blødt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen, og rør mindst 2 min. for hvert æg. Rør rødbede i massen. Sigt hvedemel, bagepulver, natron og kakao i dejen og rør den sammen med frugtfarve og kærnemælk.
Fordel dejen i 16 muffinforme (smurte eller beklædt med papirform). Bag dine red velvet cupcakes ca. 25 min. ved 200 grader og afkøl på rist.
Pisk mascarpone, flormelis og piskefløde til en luftig creme. Kom halvdelen af cremen i en sprøjtepose med tylle og tryk den flad, så cremen flades ud i kanten af posen. Rør resten af cremen med lidt rødbedesaft, kom den i sprøjteposen og dekorér dine cupcakes, så de ligner roser. Drys evt. med frysetørrede bær.
Opbevar koldt red velvet cupcakes indtil servering.
Server to slags cupcakes for veninderne. Her får du en opskrift på espresso cupcakes