Grillspyd med blæksprutte- og tunspyd
Foto: Bjørn Jakobsen, Regi: Skjalm P., tlf. 33 11 82 00
Grillspyd med blæksprutte og tun
Tid: Ca. 30 min.
Ingredienser
300 g frisk tun
Ca. 300 g blæksprutte - her er brugt kroppen af en af de store. Bestil den hos fiskehandleren - ofte fås de frosne.
½ dl olie
1 spsk rød thaikarry pasta (fås på glas)
500 g cherrytomater
eller små blommetomater
1 salatløg
Olie-eddikedressing med hvidløg
Lidt mynte
Lidt koriander
Prøv også et grillspyd med oksekød og peanutsauce
Fremgangsmåde
Skær tunen i store terninger og blæksprutterne i tykke strimler.
Sno blækspruttestrimlerne om tunen og sæt det på spyd efterhånden.
Rør olie og rød karry sammen og pensl marinaden på kødet.
Grill spyddene ved god varme i ca. 4 min. i alt. Tunen skal helst være rød indeni.
Skær cherrytomaterne i mindre stykker og bland med hakket salatløg, dressing og lidt mynte og koriander.
Vidste du, at krydderierne er gode for dig?
Nedenfor finder du 10 lækre grillretter med alverdens slags kød, lækre grillspyd, alt det gode fra havet og grillede desserter. Velbekomme!
POUSSIN, ANDEBRYST OG LAM
Poussin med skøn mango-papajasalat
Grillet andebryst med nem pickles Lammeburgere
HVID FISK, TIGERREJER, BLÆKSPRUTTE OG TUN
Grillspyd med tigerrejer og ananas
LÆKRE DESSERTER