Skønhed
21. april 2013

5 tips til at bruge selvbruner

Med en selvbruner, kan du få en flot kulør helt uden at komme ud i solen, og det er faktisk ikke så svært. Få 5 effektive tips her
Af: af Birgitte Muldbjerg
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/05/21/ole-henriksens-bodyscrub/ole-henriksen-bodyscrub612x325.jpg

foto Panthermedia

Vil du gerne have den flotte solbrune glød som mange af os sukker efter, men er du ikke så vild med at ligge og stege i solen, så kan det være at selvbruner er løsningen for dig.

Med en selvbruner, kan du nemlig få en flot kulør helt uden at komme ud i solen, og det er faktisk ikke så svært - det kræver bare, at du giver dig god tid til at bruge din selvbruner cirka en gang om ugen. Og så er det vigtigt at huske, at selvbruner ikke er en solcreme, så den beskytter sig ikke mod solen.

LÆS MERE: Synes du det er svært at finde den helt rigtige solcreme. Få hjælp til at finde en der pasaser til dig, der har sart hud, bader meget eller som tænker på miljøet

Sådan virker selvbruner

En selvbruner virker ved at farve de alleryderste cellelag i huden, og de fornyes hele tiden, så de dør og falder af.

Derfor holder farven også kun så længe, som de farvede hudceller sidder fast, og derfor kan en selvbruner smitte af i kravekanten - det er de farvede hudceller, der sidder der.

SØNDAG anbefaler mærket Vira Liberata-
KØB PRODUKTERNE HER

5 tips til, hvordan du bruger selvbruner

1: Vælg et tidspunkt, hvor du har god tid og hvor du ikke skal tage dig af andre ting i en times tid.

2: Tag et bad, hvor du også skrubber huden over hele kroppen - enten med en skrubbecreme eller for eksempel med en kamphandske. På den måde får du de døde hudceller af, der ellers i kombination med selvbruner godt kan give et lidt uldent skær.

LÆS MERE: Her får du Ole Henriksen opskrift på en super lækker bodyscrub, der er let at lave.

3: Smør eller spray selvbruneren på hele kroppen. Hvis selvbruneren er en creme, skal du tage dig god til at massage den ind i huden - pas på, at der ikke kommer for mange og for store overlap.

4: Vent syv timer med at gå i bad. Regn med, at selvbruner smitter af på tøj og sengetøj i den periode, men det kan vaskes af.

5: Smør kroppen ind en fugtighedscreme efter badet - det gør huden og dermed også farven på huden flottere.

Kilde: Kosmetolog Annette Nielsen, Stairway to Heaven, Hørsholm

Læs også