Brød og bagværk
4. maj 2015Kiksekage-klassikeren
SØNDAG giver dig den helt klassiske opskrift på kiksekage
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Martin Tanggaard
TID: 20 MIN + HVILETID
10 PERS.
Ingredienser:
300 g mørk chokolade 70%
150 g smør
2 æggeblommer
50 g flormelis
15-20 firkantede vaniljekiks
Evt. hindbærstøv til pynt
Fremgangsmåde:
Hak chokoladen fint.
Skær smørret i mindre stykker.
Kom begge dele i en skål og smelt det over et vandbad.
Rør æggeblommer og flormelis i og tag fra varmen.
For en 1-liters rugbrødsform med film og hæld et tyndt lag chokoladecreme i bunden, fordel kiks over, gentag, til der ikke er mere chokolade.
Drys evt. med lidt hindbærstøv og stil i køleskabet i 3 timer, så chokoladen kan sætte sig.
Skær i tykke skiver med en skarp kniv.