Brød og bagværk
4. maj 2015

Kiksekage-klassikeren

SØNDAG giver dig den helt klassiske opskrift på kiksekage
Af: Camilla Zarah Lawes
Kiksekage-klassikeren

Foto: Martin Tanggaard

TID: 20 MIN + HVILETID

10 PERS.

Ingredienser:

300 g mørk chokolade 70%

150 g smør

2 æggeblommer

50 g flormelis

15-20 firkantede vaniljekiks

Evt. hindbærstøv til pynt

Fremgangsmåde:

Hak chokoladen fint.

Skær smørret i mindre stykker.

Kom begge dele i en skål og smelt det over et vandbad.

Rør æggeblommer og flormelis i og tag fra varmen.

For en 1-liters rugbrødsform med film og hæld et tyndt lag chokoladecreme i bunden, fordel kiks over, gentag, til der ikke er mere chokolade.

Drys evt. med lidt hindbærstøv og stil i køleskabet i 3 timer, så chokoladen kan sætte sig.

Skær i tykke skiver med en skarp kniv.

Læs mere om:

Læs også