And i øl
Foto: Bjørn Jakobsen
And i øl
TID: 2 timer
Til 4 personer
Prøv flere spændende opskrifter
Det skal du bruge:
4 andelår
Salt og peber
Fedtstof til stegning
2½ dl bouillon
2½ dl krydret øl (fx EgeBryg)
1 dl abrikosmarmelade
4 æbler
2 rødløg
100 g friske, frosne tranebær
Tilbehør:
150 g puy linser
4 dl vand
2 tsk bouillonpulver
100 g rå rødbede
2 spsk olie
1 spsk citronsaft
50 g tørrede tranebær
100 g blandet salat
Tænd ovnen på 200 grader.
Gnid andelårene med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande og brun kødet på alle sider.
Læg kødet i et ovnfast fad. Rør bouillon, øl og marmelade sammen og hæld det over kødet.
Sæt fadet i ovnen.
Vask æblerne og skær dem i kvarte.
Pil løgene og skær dem i kvarte.
Læg æbler, løg og tranebær ned i fadet med ænderne og steg det hele færdigt, så kødet i alt får ca. 1½ time.
Skyl linserne godt og hæld dem i en gryde.
Hæld vand og bouillon i og lad det koge op, skum evt.
Kog linserne møre, det tager ca. 20 min.
De skal stadig have bid.
Hæld koldt vand over og dup linserne tørre.
Skræl rødbeden og skær den i små terninger. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen i en skål og vend linser, rødbeder og tranebær i.
Skyl salaten og dup den tør.
Vend salaten i linserne lige før servering.