Mad
17. december 2009

And i øl

Klassisk and med skøn marinade af øl
Af: Louise Dandanell Ørsted
And i øl

Foto: Bjørn Jakobsen

And i øl

TID: 2 timer

Til 4 personer

Prøv flere spændende opskrifter

Det skal du bruge:
4 andelår
Salt og peber
Fedtstof til stegning
2½ dl bouillon
2½ dl krydret øl (fx EgeBryg)
1 dl abrikosmarmelade
4 æbler
2 rødløg
100 g friske, frosne tranebær

Tilbehør:
150 g puy linser
4 dl vand
2 tsk bouillonpulver
100 g rå rødbede
2 spsk olie
1 spsk citronsaft
50 g tørrede tranebær
100 g blandet salat

Tænd ovnen på 200 grader.

Gnid andelårene med salt og peber. Varm fedtstoffet på en pande og brun kødet på alle sider.

Læg kødet i et ovnfast fad. Rør bouillon, øl og marmelade sammen og hæld det over kødet.

Sæt fadet i ovnen.

Vask æblerne og skær dem i kvarte.

Pil løgene og skær dem i kvarte.

Læg æbler, løg og tranebær ned i fadet med ænderne og steg det hele færdigt, så kødet i alt får ca. 1½ time.

Skyl linserne godt og hæld dem i en gryde.

Hæld vand og bouillon i og lad det koge op, skum evt.

Kog linserne møre, det tager ca. 20 min.

De skal stadig have bid.

Hæld koldt vand over og dup linserne tørre.

Skræl rødbeden og skær den i små terninger. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen i en skål og vend linser, rødbeder og tranebær i.

Skyl salaten og dup den tør.

Vend salaten i linserne lige før servering.

Prøv også: And, røget med rød salat

Læs mere om:

Læs også