Julekonfekt: Søde kirsebær
Foto: Bjørn Jakobsen
Julekonfekt: Søde kirsebær
Prøv også: Julekonfekt på 10 min
Ingredienser
250 g marcipan
1 spsk kirsebærlikør
20 g tørrede kirsebær
(fås i velassorterede supermarkeder eller på www.specialkoebmanden.dk) til 40 kr. for 25 g
Ca. 30 ristede hasselnødder, uden hinde
Sort og rød pastafarve
(Christmas)
Fremgangsmåde
Ælt marcipanen med kirsebærlikør, finthakkede tørrede kirsebær og lidt rød og sort farve.
Ælt farven ind i marcipanen, til du har den ønskede kirsebærfarve. Brug meget lidt ad gangen, da det farver meget og anvend evt. gerne en tandstik til at fordele farven med.
Rul 1 spsk marcipan rundt om en ristet hasselnød (som »sten«) og sæt en tørret kirsebærstilk fast som pynt eller evt. en mørk tandstik/drinks-pind.
TIP!
Læg den hjemmelavede konfekt i små æsker med silkepapir, og brug dem som værtinde- eller mandelgaver.
Læs også:
6 spiselige værtindegaver Juleguf i den sunde endeDyp i smeltet chokolade
Hvis du ikke vil risikere, at overtrækschokoladen bliver grå og mat, skal den tempereres:
Skrab chokoladen i fine flager med en skarp køkkenkniv. Kom totredjedele i en varmebestandig skål eller gryde og sæt den over vandbad. Opvarm chokoladen til maks. 50 grader for mørk og 40 grader for hvid, da den ellers let bliver grynet.
Tag gryden af varmen, tilsæt den sidste tredjedel chokolade og rør, til den er smeltet. Lad chokoladen køle ned til 31 grader og varm den evt. op med en hårtørrer, hvis den bliver for kold. 31-33 grader er perfekt temperatur for dyppechokolade.
Køl evt. den dyppede konfekt ned udendørs gerne under et halvtag - og ikke i køleskabet.