Julekage med marcipan, citroncreme og kokos
Foto: Betina Hastoft
Kagebundene bliver bagt i 2 små springforme, så den færdige kage får en flot højde.
TID: 30 minutter.
BAGETID: 35 minutter
Opskriften er til 8 personer
DU SKAL BRUGE
150 g marcipan
150 g blødt smør
150 g sukker
3 æg
Skal af 1 usprøjtet citron
50 g kokosmel
2 små springforme, diam. 14 cm.
CITRONCREME
250 g mascarpone
100 g flormelis
Saft af ½ usprøjtet citron
PYNT
50 g kokosflager
SÅDAN GØR DU
1. Tænd ovnen på 175 grader. Beklæd de 2 springforme med bagepapir.
2. Riv marcipanen og pisk den sammen med smør og sukker. Pisk 1 æg i ad gangen. Vend fint-revet citronskal og kokosmel i dejen.
3. Fordel dejen i springformene og bag kagebundene i ca. 35 minutter. Køl dem helt af.
4. Rør mascarpone sammen med flormelis og citronsaft til en jævn creme.
5. Smør en tredjedel af cremen på den ene bund og læg den anden bund ovenpå. Smør resten af cremen på toppen og siderne af kagen. Pynt med kokosflager på top og sider, så cremen dækker helt. Sæt gerne kagen på køl inden servering.