Chokolade-marengslagkage med bær
Foto: Erik Karlson og Anders Norrsell/All Over PRESS
Opskrift med marengs og chokolade
Ca. til 5-6 stk., Tid: 1½ time
Ingredienser til marengslagkage:
Marengsbunde
50 g mørk chokolade
3 æggehvider
2 dl sukker
Cremet chokoladefyld:
125 g mørk chokolade
4 dl piskefløde
1-2 tsk kakao
Servér evt. din marengs med:
Bær eller frugt efter valg
Citronmelisse
LÆS OGSÅ: Kan du lide den lækre chokolade-marengs? Prøv også brownie med chokoladesauce
Tilberedning af marengs lagkage
Bag marengsbunden først: Smelt chokoladen. Pisk æggehvide og sukker over vandbad, til det bliver tykt - brug evt. elpisker. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i.
Spred chokoladedejen ud til to bunde, diam. ca. 20 cm, på bagepapir. Bag marengsbundene i ovnen ved 150 grader i ca. 35 min., sluk for varmen og lad dem stå og tørre ved eftervarmen og med ovnlågen på klem.
Opbevar de afkølede marengsbunde med bagepapir imellem i en tætsluttende boks. Hvis de bliver lidt bløde, kan de tørres ved 100 grader i ovnen.
Smelt chokoladen med 1 dl fløde over vandbad, lad det afkøle lidt, men ikke så meget, at det størkner. Pisk resten af fløden let, sigt og bland kakao i og rør cremen sammen med den afkølede, men ikke stivnede chokolademasse.
Sæt chokoladecremen på køl og lad den størkne lidt.
Fordel halvdelen af cremen på nederste marengsbund, læg den anden over, og dæk toppen med resten af cremen. Servér din marengslagkage med et drys kakao, friske bær og evt. citronmelisse eller hjemmelavet chokoladeis.
LÆS OGSÅ: Moussekage med chokolade