Torsk på sort pasta med hummersauce
foto: Bjørn Jakobsen
Torsk på sort pasta med hummersauce (Tid: 40 min.)
Ingredienser
1 kg torskefilet
Olivenolie
Salt, peber
400 g sort pasta
1 kogt hummer, fra frost
4-6 pastinakker
1 skalotteløg
1½ dl hvidvin
3 dl piskefløde
Evt. trøffel
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader.
Skær torsken i seks stykker, smør dem med olivenolie og drys med salt og peber.
Steg fisken i ovnen i 15-18 min., til kødet er fast.
Kog pastaen efter anvisning på pakken.
Tø hummeren op, flæk den og pil kødet ud.
Skræl pastinakkerne og riv/skær dem i julienne.
Pil og hak skalotteløget fint og rist det i en gryde med olivenolie, uden at det tager farve. Tilsæt hvidvinen og lad det bruse op. Tilsæt fløde, hummerkød samt pastinak og lad det koge ind i et par min. Smag til med salt og peber.
Sno pastaen om en gaffel og anret den på seks tallerkener med torsk og hummer-pastinaksauce. Riv evt. lidt trøffel over og servér straks med kværnet peber.