Hvid chokolademousse
Foto: Bjørn Jakobsen
Opskriften er til 4-6 personer
Tid: 20 minutter + Trækketid
Ingredienser:
200 g hvid chokolade + evt. lidt til pynt
1 æg
2 dl creme fraiche
1 dl piskefløde
Evt. 2-3 passionsfrugter
Fremgangsmåde:
Tag alle ingredienserne ud af køleskabet og lad dem få stuetemperatur.
Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Hæld den i en skål og lad den køle af til stuetemperatur.
Del ægget i blomme og hvide.
Rør blommen i chokoladen.
Pisk æggehviden stiv i en anden skål.
Kom cremefraiche i chokolademassen og vend det til en ensartet creme.
Pisk fløden til skum i en tredje skål. Fold forsigtigt og skiftevis æggehvide og flødeskum i chokolademassen.
Fordel moussen i 4-6 glas og sæt dem i køleskabet i et par timer inden servering.
Prøv også SØNDAGs opskrift på cremet frugtdrøm med hvid chokolade