Mad
10. november 2010Rejebisque
Rejebisque er en delikat lille forret, som de flest kan lide. Her er brugt fjordrejer, men du kan sagtens bruge almindelige kogte rejer evt. fra frost – det vigtigste er at gemme skallerne, hvis du skal tilberede bisquen. Server evt. ristede brødstænger med rejer til suppen.
Af: Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Tid: 45 min.
Til 4 personer
Prøv også:
Laksehapsere med nigellafrø Kiwi med krabber Stærk skaldyrssuppe med laksestykker Avocadodip med grillede rejer Citron-ingefær rejer på spydRejeskaller, fra ca. 1½ kg rejer
2 spsk smør
1 skalotteløg
1 gulerod
1½ l grøntsagsbouillon
1½ spsk tomatpuré
1 dl hvidvin
2½ dl piskefløde
1 spsk paprika
Salt, peber
Evt. maizena
Dild
2 skiver mørkt brød
1 dl rejer
Rist skallerne i en gryde med smør.
Pil skalotteløget, skræl guleroden og skær dem i grove stykker.
Hæld bouillon, løg, gulerødder og tomatpuré i gryden og lad det koge ind til ca. 1 liter.
Si bouillonen gennem et rent viskestykke og kog fond og hvidvin ind til ca. ½ liter.
Tilsæt piskefløde og paprika, kog op og smag til med salt og peber.
Tilsæt lidt maizena, hvis konsistensen ønskes tykkere.
Server i varme skåle, pynt med dild og spis ristede brødstænger med rejer til.