Torskebøffer med rødbedefritter og æblesauce
TID: 30 min. + ovntid: 30 min.
4 portioner.
Ingredienser:
500-600 g torsk
Salt, peber
2 spsk hakket dild eller persille
1 tsk dijonsennep
2 tsk majsstivelse
4 tynde skiver bacon
Olie eller smør til stegning
RØDBEDEFRITTER:
4-6 rødbeder
1 spsk olie
Peber
1 tsk stødt spidskommen
SYRLIG ÆBLESAUCE:
1 æble
1 limefrugt
2 dl græsk yoghurt 10%
TILBEHØR:
Små kartofler, blandet salat eller brød
Fremgangsmåde:
1. Rødbedefritter: Skræl og skær rødbederne i både. Vend dem med olie, peber og spidskommen. Bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 30 min. Drys med salt.
2. Æblesauce: Riv æblet groft. Riv limeskallen fint og pres saften. Rør alle ingredienser sammen og smag til, så saucen er frisk og syrlig.
3. Skær torsken i mindre stykker og befri den for ben. Hak den groft i en foodprocessor med salt, bland med peber, dild, sennep og majsstivelse. Form farsen til bøffer, vikl bacon om og steg dem lige inden servering i smør og olie i 4-5 min. på hver side. Tril og steg dem på baconkanten til sidst, så den bliver sprød. Server med fritter, sauce og det valgte tilbehør.