Mad
1. august 2011

Citronmarineret laks med peberrod-creme

Laks og peberrod klæder hinanden, og er perfekt til picnic.
Af: LYNN ANDERSEN
https://imgix.femina.dk/media/article/citronmarineret-laks.jpg

Foto: BJØRN JAKOBSEN

Tid: 30 min. + hvile: mindst 4 timer

Citronmarineret laks med peberrod-creme

Ingredienser

1 kg laksefilet
Evt. karse som pynt

Marinade

6 citroner, heraf 2 øko
Salt, friskkværnet hvid peber

Creme

2 dl creme fraiche 38%
2 dl piskefløde
2 spsk citronsaft
2 spsk frisk revet peberrod

Prøv også: Blinis med laks og dip

Fremgangsmåde

Fjern benene fra laksen og læg den i et dybt fad.

Riv skallen af to citroner og pres saften fra alle 6. Bland skal og saft sammen og hæld over laksen. Drys med salt og hvid peber.

Dæk fadet og stil i køleskabet mindst 4 timer, gerne natten over. Vend laksen en gang imellem.

Skær laksen ud i skiver og pak dem ind.

Pisk ingredienserne til cremen sammen og hæld den i en beholder med låg.

Pynt evt. med karse og servér med brød.

Fire lækre opskrifter til picnic, som er nemme at forberede dagen før!

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også