Jordskokkesuppe med chorizo og purløg
Foto: Martin Tanggaard
TID: 45 MIN.
Opskriften er til 4 PERS.
Ingredienser:
2 bananskalotteløg
700 g jordskokker
2 stilke timian
2 spsk olivenolie
1 dl æbleeddike
1 l god hønsebouillon
2½ dl piskefløde
Salt, friskkværnet peber
DRYS:
100 g chorizopølser
Olie
Purløg
Fremgangsmåde:
Pil løgene og skær dem i terninger.
Skræl jordskokkerne og skær dem i skiver.
Sauter løg, jordskokker og timian i olie, til løgene er klare, og uden at det har taget farve.
Hæld bouillon på og kog til jordskokkerne er helt møre – det tager ca. 20 min.
Hæld fløden i retten, og lad den koge op.
Blend det hele, hæld tilbage i gryden, smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med lidt vand.
Varm lidt olie op i en pande og steg forsigtigt chorizopølserne på alle sider, tag af varmen og skær i rustikke skiver.
Anret den varme suppe i skåle med chorizo og et drys purløg.