Rejemousse
Foto: Bjørn Jakobsen
TID: 15 min. + hviletid.
Opskriften er til 4 personer.
Få SØNDAGs 4 lækre opskrifter med rejer lige her
Ingredienser:
3 blade husblas
175 g rejer
1 tsk revet løg
50 g mayonnaise
1 spsk creme fraiche, 18%
½ spsk tørret dild
1 citron
Salt, peber
1¼ dl piskefløde
Fremgangsmåde:
Lav gerne rejemoussen dagen forinden.
Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
Hak rejerne fint og vend dem i en skål med revet løg, mayonnaise, creme fraiche, tørret dild og 3 spsk citronsaft. Smag til med salt og peber.
Pisk fløden til flødeskum i en skål.
Varm 1 spsk vand op på en lille pande og smelt selve husblassen på panden under omrøring.
Hæld husblassen i rejerne under kraftig omrøring. Vend forsigtigt flødeskummen i rejeblandingen.
Beklæd 4 store muffinforme med husholdningsfilm og hæld rejemoussen i.
Lad moussen hvile med film over i køleskabet til næste dag eller i 8-10 timer.
Serveres evt. med brød, rejer, asparges, citronskiver og krydderurter.