Æbleskiver med marcipan
Foto: Betina Hastoft
Opskriften giver cirka 35 æbleskiver
Æbleskiver med marcipan - det skal du bruge
5 dl hvedemel
2 tsk. sukker
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 tsk. natron
¼ tsk. bagepulver
Korn af ½ vaniljestang
½ usprøjtet citron
3 æg
5 dl kærnemælk
3 spsk. solsikkeolie
150 g marcipan
Smør til stegning
Server dine æbleskiver med lækker konfekt. Her får du opskrifter på julens bedste konfekt.
Sådan gør du
Bland mel, sukker, salt, kardemomme, natron, bagepulver, vaniljekorn og fintrevet citronskal i en skål.
Del æggene i blommer og hvider.
Rør æggeblommer, kærnemælk og olie sammen og rør det i melblandingen.
Lad dejen hvile på køl i 1 time.
Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en kande.
Skær marcipanen i små terninger.
Varm æbleskivepanden op, smelt lidt smør i hvert hul og fyld dem ¾ op med dej. Vend æbleskiverne ¼ omgang, når de begynder at stivne i kanterne. Læg et stykke marcipan i hulrummet på hver æbleskive og fyld evt. op med ½ tsk. dej oven i hver æbleskive, så de bliver mere fyldige og perfekt runde.
Vend æbleskiverne endnu ¼ omgang, og bag dem færdige