Mad
24. oktober 2012

Kålsalat med appelsin og granatæble

Opskrifter: Rødkål er billigt, sprødt og smager fantastisk - prøv denne salat til en kotelet eller blot et lækkert stykke brød
Af: Louise Dandanell Ørsted
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/10/43/madsag/kaal3-stor.jpg

foto: Bjørn Jakobsen

Kålsalat med appelsin og granatæble (TID: 15 min.)

Ingredienser
1 rødt spidskål eller ½ rødkål
2 øko-appelsiner
1 granatæble
1 bdt. persille
2 spsk eddike
2 spsk olie
Salt, peber

LÆS MERE: Kast dig over kål, og find efterårets 6 bedste kålopskifter her

Fremgangsmåde
Rens kålhovedet og skær det i tynde strimler.

Riv appelsinskallen og skær resten af skallen af. Skær appelsinkødet i tynde både.

Rul granatæblet over bordet, for at kernerne nemmere løsner sig. Flæk æblet og pil kernerne ud.

Vask og tør persillen, pil bladene af.

Vend kål, appelsin og granatæblekerner sammen.

Rør appelsinskal, eddike og olie sammen, krydr med salt og peber og hæld dressingen over salaten. Pynt med persille ved servering.

LÆS MERE: Har du rødkål tilovers, så prøv rødkåls-versionen af coleslaw, den er nem og smager fantastisk. Se opskriften her

Læs mere om:

Læs også