Mad
19. december 2012

Fiskefilet med rodfrugtremoulade

Opskrifter: Den klassiske fiskefilet bliver fornyet med en grov og lækker remoulade - prøv den til julefrokosten
Af: Camilla Zarah Lawes
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/12/51/madsag-julefrokost/3-julefrokost612x325.jpg

foto: Bjørn Jakobsen

Fiskefilet med rodfrugt-remoulade (Tid: 10 min.)

Ingredienser
12 rødspættefileter
Havsalt, friskkværnet peber
50-100 g rugmel
100 g smør
2 spsk solsikkeolie

Grov rodfrugt-remoulade:
1 persillerod
1 gulerod
3 syltede drueagurker, 50 g
1 spsk dild
1 spsk kørvel
1 skalotteløg
1 dl god mayonnaise
½-1 dl creme fraiche 18%
Lidt sukker

LÆS MERE: Få mere inspiration til julefrokosten - SØNDAG har samlet 7 lækre opskrifter, der giver den gode julefrokost

Fremgangsmåde
Krydr fiskefileterne med salt og peber og vend dem i rugmel. Smelt smør og olie på en stor pande og steg rødspætterne helt sprøde og flot gyldne i ca. 3 min. på hver side.

Rodfrugtremoulade: Skræl og skær persillerod og gulerod i små terninger, kog dem i letsaltet vand i 2 min.

Afkøl og dup dem tørre.

Bland grøntsagerne med drueagurker, skåret i små terninger, finthakkede krydderurter og skalotteløg.

Vend mayonnaise i sammen med creme fraiche, og smag til med salt, peber og
sukker.

LÆS MERE: Du kan også forsøge dig med en remoulade der er lidt sundere, se en opskrift her

Læs mere om:

Læs også