Æblekrydderkage med nødde-honning icing
Mandag, 16. september 2019 - 17:00 (Udgivet første gang november 2012) - af Gitte Heidi Rasmussen, foto: Bjørn Jakobsen
Æblekrydderkage med mandel-honning icing
(ca. 12 stk.)
Ingredienser
2 spsk mørk sirup
150 g muscovado sukker eller farin
1½ dl vindruekerneolie eller rapsolie
2 æg str. M/L
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
50 g valnødder
½ tsk stødt ingefær
1 knsp. muskatnød
1 tsk stødt kanel
3 æbler
Icing:
125 g smør
125 g honning, ca. 5 spsk
50 g valnødder eller mandler
LÆS MERE: SØNDAG har samlet julens bedste hjemmebag, find alle opskrifterne her!
Fremgangsmåde
Tænd ovnen, sæt temperaturen på 175 grader.
Rør sirup, sukker og olie sammen.
Pisk æggene i, ét af gangen og pisk, til massen er skummende.
Bland mel, bagepulver, hakkede valnødder, ingefær, muskat og kanel og sigt det i æggemassen.
Rør dejen godt sammen.
Skræl æblerne, halvér dem, fjern kernehuset og skær dem i terninger.
Rør æblerne i dejen og kom den i en lille smurt bradepande, ca. 18 x 24 cm.
Bag kagen i ca. 40 min. ved 175 grader (eller 160 grader varmluft).
Mærk med en gaffel eller strikkepind, om kagen er bagt: Så længe der er dej på gaflen, er kagen ikke bagt færdig.
Lad den afkøle 5-10 min. i formen og vend den ud på en bagerist.
Pisk blødt smør og honning sammen med en håndmikser eller lign., først ved lav hastighed, til massen er blandet og dernæst i 3-4 min. ved højeste hastighed, til icingen er let og luftig.
Smør cremen ud på den afkølede kage og drys med grofthakkede valnødder.
LÆS MERE: Vild med denne æblekrydderkage? Så prøv også krydderkage med kaffecreme, se opskriften her!