1 dej = 3 slags småkager
foto: Bjørn Jakobsen
Opskriften giver cirka 40 småkager
Ingredienser til din småkagedej
Basisdej:
250 g smør
350 g hvedemel
1 stang vanilje
200 g sukker
1 æg str. S eller M
Småkager med mandler:
1 portion basisdej
50 g hakkede mandler
½ dl groft rørsukker eller perlesukker
Småkager med chokolade og appelsin:
1 portion basisdej
75 g hakket mørk chokolade
50 g hakket kandiseret appelsinskal eller pomerans
Spiralsmåkager:
1 portion basisdej
2 spsk kakao
LÆS MERE: SØNDAG har samlet julens bedste hjemmebag, find alle opskrifterne her
Sådan laver du småkagerne
Basisdej:
Smuldr smørret i melet. Bland med vaniljekorn samt sukker og saml dejen med æg.
Småkager med mandler:
Hvis dejen er meget blød, lægges den i køleskabet, inden den trilles i pølser, diam. ca. 5 cm. Bland mandler og sukker i en bradepande og tril dejen godt i blandingen.
Småkager med chokolade og appelsin:
Bland dejen med hakket chokolade samt appelsin og tril den til pølser, diam. ca. 5 cm.
Spiralsmåkager:
Del dejen i to og ælt den ene halvdel med kakao. Del hver dej i to og tril til pølser - fire i alt. Læg de fire ruller oven på hinanden i miks og rul let til en rulle. Læg den på køl pakket ind i folie, til den er fast.
Fælles for alle tre slags småkager:
Skær dejpølsen i 5 mm tykke skiver og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Bag kagerne ved 200 grader i ca. 10 min. Læg kagerne til afkøling på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.