Mad
13. oktober 2015Kyllingefrikadeller med sesam
Kyllingekød er sundt og fedtfattigt - og så smager det bare godt
Af: Julie Hey
Foto: Betina Hastorft
Opskriften giver CA. 30 STK.
TID: 20 min. + Bagetid: 12 min.
Ingredienser:
500 g hakket kyllingekød
½ spsk salt
100 g bacontern
1 løg
1 æg
1 tsk paprika
1½ spsk hvedemel
½ tsk peber
4 spsk chilisauce
2 spsk soja
Sesam- eller nigellafrø
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 215 grader.
Rør kyllingekødet sejt med salt.
Blend baconen fint og riv løget.
Kom bacon, løg, æg, paprika, mel og peber i farsen og rør sammen.
Form farsen til kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Steg kyllingekuglerne i ovnen i ca. 12 minutter.
Varm en pande op med chilisauce og soja og vend kuglerne i saucen i 1 min.
Rul dem i sesam- eller nigellafrø og server som snack eller med rissalat.