Orangemarineret svinemørbrad
foto: Bjørn Jakobsen
Svinemørbrad er et dejligt mørt stykke kød, som er hurtigt og nemt at tilberede. Derfor er en orangemarineret mørbrad også en god (og luksuriøs) ret til hverdag, hvor der måske ikke er så meget tid til at lave aftensmad.
Orangemarineret svinemørbrad
4 pers.
Tid: 30 min.
Det skal du bruge til orangemarineret svinemørbrad
500 g svinemørbrad
1 spsk orangemarmelade
600 g små nye kartofler
150 g sorte og grønne
oliven i krydret olielage
125 g rucola
Evt. olie-eddike-dressing
Prøv også den lækre opskrift på svinemørbrad med røde linser
Sådan laver du orangemarineret svinemørbrad
Mariner din mørbrad i marmeladen og lad det trække, mens du tilbereder kartoflerne. Hvis marmeladen indeholder store frygtstykker, kan du blende den inden brug.
Skær kartoflerne i mindre stykker og steg dem sammen med oliven og olien herfra på en pande - det tager ca. 15 min. Krydr med peber.
Steg den marinerede mørbrad i ca. 20 min. og lad den hvile i 5 min. inden udskæring.
Skyl og tør rucolaen godt og vend evt. med olie-eddike-dressing.
Skær din svinemørbraden i skiver og server med stegte kartofler og salat.
Skal de være nemt og lækkert, så prøv også denne opskrift på kylligelår med couscous og ratatouille