Mazarin med pistacie
Foto: Martin Tanggaard
TID: 30 MIN. + BAGETID
15 STK.
Ingredienser:
45 g usaltede
pistacienødder
15 g sukker
½ dl vand
SANDKAGEDEJ:
½ vaniljestang
150 g smør
150 g sukker
3 æg
4 æggeblommer
120 g hvedemel
MAZARINMASSE:
220 g marcipan
150 g sukker
75 g smør
1 æg
PYNT:
100 g chokolade
10 g usaltede
pistacienødder
Hindbærstøv eller andet
Fremgangsmåde:
Hak pistacienødderne fint og kog dem med sukker og vand, til vandet er fordampet. Afkøl.
Sandkagedej: Pisk vaniljekorn med blødt smør og sukker, tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt.
Tilsæt æggeblommer og pisk.
Sigt melet og vend det forsigtigt i dejen.
Mazarindej: Ælt marcipanen med sukker til en ensartet masse, tilsæt smør lidt ad gangen.
Rør ægget i og vend forsigtigt mazarinmassen med sandkagedej og pistaciemassen.
Fordel dejen i en smurt form, ca. 20 x 20 cm.
Bag kagen i en 175 grader varm ovn i 40 min. Afkøl.
Smelt chokoladen over et vandbad og pensl kagen. Drys med finthakkede pistacienødder og sigt hindbærstøv over.
Skær i trekantede stykker og server.