Muffins med broccoli og kylling
INGREDIENSER
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
150 g broccoli, skåret i meget små buketter
2 spsk finthakket salvie
1 spsk finthakket rosmarin
2 fed finthakket hvidløg
Fintrevet skal af 1 økologisk citron
salt
100 g rugmel
250 g fintsigtet speltmel
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
2½ dl mælk – rismælk, sojamælk eller komælk
½ dl ekstra jomfruolivenolie
2 æg
½ groftrevet squash, ca. 200 g
125 g kyllingerester (uden skind), skæres i små terninger eller strimler
SÅDAN GØR DU
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Overhæld broccolibuketterne med kogende vand og lad dem stå et par minutter.
Svits hvidløg i olien, tilsæt salvie og rosmarin og derefter broccoli og svits 3-4 minutter.
Smag til med citronskal og salt.
Sigt rugmel, speltmel og bagepulver i en skål. I en anden skål blandes mælk, olie, æg og squash, og melet og salt vendes i.
Vend også det grove mel i, der blev tilovers i sigten.
Det skal kun lige blandes sammen, det må ikke røres længe, da det gør dejen tung.
Tilsæt broccoliblandingen og kylling og fordel dejen i smurte muffinforme.
Bag dem 20-25 minutter. Test efter 20 minutter med en lille træpind, tændstik eller tandstik, om de er bagt i midten.
Kommer den ud uden dej, er de færdige.