BBQ-kylling med det hele
Foto: Bjørn Jakobsen
Ingredienser:
450 g kyllinge-brystfilet
¾ dl ketchup
½ dl bouillon
1 spsk æbleeddike
1 spsk soja
1 tsk paprika
½ tsk chiliflager
1 spsk sukker
Salt, peber
POTATO WEDGES:
750 g kartofler
½ dl smagsneutral olie
1 tsk salt
1 spsk sukker
1 spsk paprika
½ tsk chilipulver
SALAT MED BLÅ DRESSING:
½ romaniesalat
50 g Danablu
1 spsk mayonnaise
½ dl mælk
TOMATSALAT:
4 tomater
4 soltørrede tomater
1 lille fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 spsk æbleeddike
1 tsk frisk timian
1 tsk sukker
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader.
Skær kartofler i både og vend dem i olie. Læg på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 45 min.
Rør ketchup, bouillon, eddike, soja, paprika, chili og sukker sammen og smag til med salt og peber.
Læg kødet i et ovnfast fad, hæld marinaden over og sæt fadet ind til kartoflerne og steg det med i 30 min.
Bland salt, sukker, paprika og chili og drys over kartoflerne, når de kommer ud af ovnen.
Skyl og tør salaten og skær i mundrette stykker. Smuld og blend osten med mayonnaise og mælk.
Smag til med peber og vend dressingen med salaten.Skær de to slags tomater i terninger og læg i en skål.
Pres hvidløg over og hæld olie og eddike over. Krydr med timian, sukker, salt og peber, vend og server til kartoffelbåde, salat og skiver af kødet.