ovnbagte kyllingelår med honningløg og timian
opskrift: voresmad.dk
De fleste kan lide kyllingelår, der her tilberedes på en enkel facon og serveres med ca. 250 g grøntsager og brune ris med kostfibre. På den måde får du såvel knap halvdelen af den anbefalede daglige mængde på 600 g frugt og grønt dækket og fyldt energilagrene med kostfibre. Vælg altid fuldkornsprodukter, hvor det er muligt.
Ingredienser (4 personer)
4 kyllingelår -over- og underlår uden eller med rygben, ca. 1 kg afhængig af pakkestørrelse
Salt og peber
6 løg, ca. 600 g
1-2 spsk flydende honning
6-8 kviste timian evt. citrontimian
Evt. 1 dl bouillon
Tilbehør
3 dl ris - gerne brune ris
2-3 gulerødder
1 bundt broccoli, ca. 500 g
Sådan gør du
Skær løggene i skiver og læg dem i en bradepande. Krydr med salt og peber.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg kødet oven på løggene.
Dryp honning over og drys timiankvistene over.
Stil bradepanden i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader og steg til kyllingen er gennemstegt ca. 45 minutter. Tilsæt bouillon, hvis der mangler væde i bradepanden.
Kog risen.
Damp gulerødder skåret i stave eller skiver alt efter smag og behag.
Damp broccolibuketter
Få flere sunde opskrifter på voresmad.dk (link fjernet)
Få flere slankeopskrifter og madplaner her