Træning og kost
19. april 2012

ovnbagte kyllingelår med honningløg og timian

Støt op om dit løb med sund, velsmagende og næringsrig kost. Ugens sunde opskrift fra voresmad.dk er ovnbagte kyllingelår med honningløg og timian
Af: Karen Pallisgaard
https://imgix.femina.dk/media/602bebe1937d4f92bf2d7e5e66e0eba7.jpg

opskrift: voresmad.dk

De fleste kan lide kyllingelår, der her tilberedes på en enkel facon og serveres med ca. 250 g grøntsager og brune ris med kostfibre. På den måde får du såvel knap halvdelen af den anbefalede daglige mængde på 600 g frugt og grønt dækket og fyldt energilagrene med kostfibre. Vælg altid fuldkornsprodukter, hvor det er muligt.

Ingredienser (4 personer)
4 kyllingelår -over- og underlår uden eller med rygben, ca. 1 kg afhængig af pakkestørrelse
Salt og peber
6 løg, ca. 600 g
1-2 spsk flydende honning
6-8 kviste timian evt. citrontimian
Evt. 1 dl bouillon

Tilbehør
3 dl ris - gerne brune ris
2-3 gulerødder
1 bundt broccoli, ca. 500 g

Sådan gør du
Skær løggene i skiver og læg dem i en bradepande. Krydr med salt og peber.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg kødet oven på løggene.
Dryp honning over og drys timiankvistene over.
Stil bradepanden i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader og steg til kyllingen er gennemstegt ca. 45 minutter. Tilsæt bouillon, hvis der mangler væde i bradepanden.

Kog risen.
Damp gulerødder skåret i stave eller skiver alt efter smag og behag.
Damp broccolibuketter

https://imgix.femina.dk/legacy/media/cca6fefcb90e4f32a5d216836f9b3131.jpg

Få flere sunde opskrifter på voresmad.dk (link fjernet)
Få flere slankeopskrifter og madplaner her

Tilmeld dig til FEMINAs Kvindeløb her

Læs også