Skønhed
21. august 2014

Sådan får du de flotteste vipper

Drømmer du også om lange, buede Diva-vipper? Her får du tips og tricks til at få det optimale ud af din mascara, så du får de flotteste vipper.
Af: af Grethe Sannes, redigeret af webredaktionen
https://imgix.femina.dk/media/article/1434-flotte-vipper.jpg

foto: Panthermedia

Fortvivl ej, hvis dine øjenvipper er korte og lige. Der findes heldigvis et par tricks til at få flotte lange og buede vipper på ægte filmstjerne-maner. I butikkerne kan du vælge imellem en bred vifte af mascaraer af mange forskellige mærker – i alle prisklasser.

En god mascara farver ikke kun vipperne, men sørger også for at pleje og styrke de små hår. Kunsten er at vælge den mascara, der passer til dig!

Vælg den rette mascara

Hvis dine vipper er korte og lige, bør du gå efter en mascara, der forlænger og plejer. En mascara med ”forlængende egenskaber” indeholder typisk fibre, som opbygger vipperne.

Du kan også få mascaraer med en buet børste, der ”former” og giver vipperne et lille løft.

Et godt trick er ikke at bruge for meget mascara ad gangen. Sørg også for, at vipperne er rensede, inden du lægger det første lag på, ellers bliver det klumpet – og det ser ikke godt ud. Læg gerne flere lag på, men sørg for, at der ikke er for meget mascara på børsten.

Bruger du en helt ny mascara, kan du tørre lidt af på en papirserviet først, det mindsker risikoen for klatter og klumper.

LÆS OGSÅ: Få flere gode råd til at pleje og forskønne dine øjenvipper af kosmetolog, Diana Sommer.

Har du følsomme øjne?

Hvis dine øjne løber, så snart du påfører mascara, bør du være omhyggelig med at vælge dit produkt. Mascara med fibre kan let irritere.

Der findes mascara for særligt følsomme øjne, hvor alle unødvendige tilsætningsstoffer er fjernet. Nogle mærker er specialiseret i at udvikle produkter til allergikere. Spørg dig for der, hvor du køber din mascara.

Hvis du døjer med allergi eller bare har følsomme øjne, kan det være en ide at skiftet mærke af og til, det mindsker risikoen for irritation.

KØB HER: Få længere og fyldige vipper med M2 LASHES Eyelash Activating Serum.

5 gode tips til at lægge mascara

1) Pump ikke børsten ind og ud, når du påfører mascaraen. Det får mascaraen til at udtørre hurtigere, og du øger risikoen for, at der kommer bakterier i mascaraen.

2) Brug ikke for meget mascara, så klumper vipperne let og hænger sammen.

3) Læg børsten helt ind til vipperoden, og bevæg i hurtige zigzag-bevægelser, mens du flytter den langs vipperne.

4) Gnid mindst muligt, når du fjerner mascaraen igen. Så undgår du, at vippehår falder af.

5) Olie kan fjerne selv vandfast mascara og så får vipperne pleje på samme tid. Kokosolie, mandelolie eller almindelg olivenolie er en effektiv, billig og skånsom makeupfjerner.

KØB HER: Få fyldige, lange øjenvipper med Magnetic Lash mascara

Læs også