Mad
17. maj 2017

2 x laks

Genbrug din laks: Anvend dine rester til nye, lækre retter. Du sparer ikke kun penge og tid på den lange bane – du slipper også for at glemme resterne i køleskabet og ærgrelsen over at skulle smide dem ud. Her får du to lækre opskrifter med laks.
Af: Camilla Zarah Lawes
2 laks


Foto: Betina Hastoft

1) Dampet laks med forårsgrønt

Tid: 20 min. + bagetid

1 fersk lakseside, ca. 1 kg

1 spsk. korianderfrø

Havsalt og friskkværnet peber

1 bundt radiser

1 lille fennikel

Tænd ovnen på 170°.

Sådan tilbereder du den dampede laks

Læg laksen på en bageplade beklædt med bagepapir, krydr den med korianderfrø, salt og peber. Bag laksen i 25 min.

Skær radiser og fennikel i papirtynde skiver – det går nemt og hurtigt med et mandolinjern – og læg dem i en skål med koldt vand.

Dup radiser og fennikel og vend dem med olie, salt og peber.

Fordel grønsagerne på laksen og servér straks. Pynt evt. med lidt af fennikeltoppen.

Pluk resten af laksen og gem til en hurtig frokostsandwich (se opskrift).

2) Rugbrødssandwich med pesto og laks

4 pers.

Tid: 10 min.

Pesto:

½ potte basilikum

50 g parmesan

2 dl olivenolie

30 g pinjekerner

Endvidere:

En rest tilberedt laks, ca. 300 gram

8 skiver rugbrød

100 g rucola

¾ rød peberfrugt

Sådan tilbereder du din sandwich med laks:

Blend ingredienserne til pestoen sammen.
Smør pestoen på brødskiverne.
Pluk resten af laksen i flager og fordel på fire stykker brød.
Hvis du ikke har en rest laks, kan du nemt tilberede et par skiver laks i ovnen til pålæg: Tænd ovnen på 170 grader. Krydr laksen med salt, peber og korianderfrø og bag den i ca. 25 min. Lad den køle af. Tilberede evt. flere stykker, så du har til to dage.
Skyl salaten, skær peberfrugt i stænger og fordel på laksen – læg de resterende fire skiver rugbrød ovenpå og servér.

Prøv også nem laks med sesam til aftensmad

Hver uge har vi en masse lækre opskrifter i SØNDAG - køb dit abonnement i dag og få bladet i postkassen hver fredag.

Læs mere om:

Læs også