2 x laks
Foto: Betina Hastoft
1) Dampet laks med forårsgrønt
Tid: 20 min. + bagetid
1 fersk lakseside, ca. 1 kg
1 spsk. korianderfrø
Havsalt og friskkværnet peber
1 bundt radiser
1 lille fennikel
Tænd ovnen på 170°.
Sådan tilbereder du den dampede laks
Læg laksen på en bageplade beklædt med bagepapir, krydr den med korianderfrø, salt og peber. Bag laksen i 25 min.
Skær radiser og fennikel i papirtynde skiver – det går nemt og hurtigt med et mandolinjern – og læg dem i en skål med koldt vand.
Dup radiser og fennikel og vend dem med olie, salt og peber.
Fordel grønsagerne på laksen og servér straks. Pynt evt. med lidt af fennikeltoppen.
Pluk resten af laksen og gem til en hurtig frokostsandwich (se opskrift).
2) Rugbrødssandwich med pesto og laks
4 pers.
Tid: 10 min.
Pesto:
½ potte basilikum
50 g parmesan
2 dl olivenolie
30 g pinjekerner
Endvidere:
En rest tilberedt laks, ca. 300 gram
8 skiver rugbrød
100 g rucola
¾ rød peberfrugt
Sådan tilbereder du din sandwich med laks:
Blend ingredienserne til pestoen sammen.
Smør pestoen på brødskiverne.
Pluk resten af laksen i flager og fordel på fire stykker brød.
Hvis du ikke har en rest laks, kan du nemt tilberede et par skiver laks i ovnen til pålæg: Tænd ovnen på 170 grader. Krydr laksen med salt, peber og korianderfrø og bag den i ca. 25 min. Lad den køle af. Tilberede evt. flere stykker, så du har til to dage.
Skyl salaten, skær peberfrugt i stænger og fordel på laksen – læg de resterende fire skiver rugbrød ovenpå og servér.
Prøv også nem laks med sesam til aftensmad
Hver uge har vi en masse lækre opskrifter i SØNDAG - køb dit abonnement i dag og få bladet i postkassen hver fredag.