Hyldeblomstsaft
Foto: Bjørn Jakobsen
Forfriskende hjemmelavet hyldeblomstsaft - let at lave, og fantastisk på en varm sommerdag!
Ingredienser
1½ kg sukker
2 l kogende vand
30 friske hyldeblomstskærme
4 øko citroner
20 g citronsyre
1 tsk atamon
Fremgangsmåde
Kog vand og sukker til sirup i en stor gryde.
Pres saften af 3 citroner og skær den sidste citron i skiver.
Kom hyldeblomstskærmene, citronskiver og -saft samt resten af ingredienserne i gryden og tag gryden af varmen. Rør godt, læg låg på og lad det hele stå køligt i ca. 2-3 dage. Rør jævnligt i gryden.
Si saften i et dørslag foret med et rent eller kogt viskestykke og gem hyldeblomstkvaset til marmelade (se opskrift næste side).
Hæld saften på atamonskyllede flasker og stil køligt.
Tip
Kom et par stilke hyldeblomster fra kvaset i en isterningbakke sammen med lidt saft og vand og få smagfulde og dekorative isterninger til sommerens drikke.
5 fantastiske opskrifter med hyldeblomst
Hyldeblomstsaft Is med hylde-
blomst og citron Løg- og hylde-
blomstkompot Hyldeblomst-
marmelade Hyldeblomst-
syltede rabarber