Drinks & cocktails
6. juni 2011

Hyldeblomstsaft

Et glas koldt hyldeblomstsaft i solen på terassen om sommeren - så bliver det ikke bedre! Her får du opskriften på en klassisk hyldeblomstsaft.
Af: Julie Hey
Hyldeblomstsaft

Foto: Bjørn Jakobsen

Forfriskende hjemmelavet hyldeblomstsaft - let at lave, og fantastisk på en varm sommerdag!

Ingredienser

1½ kg sukker
2 l kogende vand
30 friske hyldeblomstskærme
4 øko citroner
20 g citronsyre
1 tsk atamon

Har du blomster til mere end blot hyldeblomstsaft? Så prøve hjemmelavet is med hyldeblomst og jordbær

Fremgangsmåde

Kog vand og sukker til sirup i en stor gryde.

Pres saften af 3 citroner og skær den sidste citron i skiver.

Kom hyldeblomstskærmene, citronskiver og -saft samt resten af ingredienserne i gryden og tag gryden af varmen. Rør godt, læg låg på og lad det hele stå køligt i ca. 2-3 dage. Rør jævnligt i gryden.

Si saften i et dørslag foret med et rent eller kogt viskestykke og gem hyldeblomstkvaset til marmelade (se opskrift næste side).

Hæld saften på atamonskyllede flasker og stil køligt.


Tip

Kom et par stilke hyldeblomster fra kvaset i en isterningbakke sammen med lidt saft og vand og få smagfulde og dekorative isterninger til sommerens drikke.

5 fantastiske opskrifter med hyldeblomst

Hyldeblomstsaft Is med hylde-
blomst og citron Løg- og hylde-
blomstkompot Hyldeblomst-
marmelade Hyldeblomst-
syltede rabarber

Læs også