Mad
30. juni 2017

Røget laks i blomkålssalat

Røget laks og frisk blomkål er som skabt for hinanden. Prøv dem i en salat med bl.a. avocado og dressing af rygeost.
Af: Louise Ørsted Dandanell
Røget laks og blomkålssalat i glas

Foto: Martin Tanggaard

Tid: 30 min.
4 pers.

Ingredienser:

½ blomkålshoved
200 g friske, bælgede ærter
100 g små gule og røde tomater
2 håndfulde blandet salat
1 løg
1 avokado
1 tsk. citronsaft
200 g varmrøget laks

Dressing:
1 potte dild
50 g rygeost
½ dl cremefraiche 18 %
2 spsk. Mælk
1 tsk. citronsaft
Skal af ½ citron
Salt og peber

Sådan tilbereder du blomkålssalat med røget laks:

Del blomkålen i små buketter.

Halvér tomaterne.

Skyl og slyng salaten.

Skær løget i tynde skiver.

Skær avokadoen i små skiver og dryp citronsaft over.

Hak dilden fint, gem lidt til pynt. Rør rygeost, cremefraiche, mælk, dild og citronsaft og -skal i. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen i to glas eller dybe tallerkner.

Fordel blomkål, ærter, tomater, salat, løg, avokado og laks i glassene. Pynt med dild og servér.

Laks og kartoffel-vaffel - se bare her.

Læs mere om:

Læs også